چکیده:
گیاهان گلدانی گلسارهای و یا برگسارهای (گل زینتی و یا برگ زینتی)، گیاهان زینتی هستند که معمولا در گلخانهها تحت شرایط مطلوبی رشد می کنند. کشت گیاهان در محیطهای حفاظت شده باعث تسریع رشد و افزایش کیفیت در آنها می شود. هنگامی که گیاهان به اندازه تجاری مطلوبی رسیدند، میتوان آنها را برای مقاوم سازی به گلخانه فرستاد و یا اینکه مستقیما به چرخه توزیع منتقل کرد.
شرایط رشد و پس از تولید، مانند ذخیره سازی و حمل و نقل گیاهان می تواند اثرات مخربی بر کیفیت زینتی گیاهان داشته باشد. اختلالات عمده پس از تولید در گیاهان گلدانی گل زینتی، ریزش گلها و جوانهها و در گیاهان گلدانی برگ زینتی، ریزش برگها و یا زرد شدن آنها می باشد. به عبارت دیگر کیفیت زینتی در گیاهان گلدار بسیار مهم بوده و به تعداد و رنگ گل و برگ ها و طول عمر گل، برگ و گیاه بستگی دارد. اندازه و رنگ برگها در گیاهان گلدانی برگ زینتی با شرایط محیطی قبل و بعد از تولید مرتبط است. از بین رفتن کیفیت گیاهان گل زینتی گلدانی اساسا به پیر شدن گلهای طبیعی نسبت داده میشود. این پدیده به شدت توسط هورمونهای گیاهی مانند اتیلن و آبسیزیک اسید تنظیم شده است، اما شرایط محیطی پس از تولید می تواند به طور چشمگیری، تعادل هورمونهای گیاهی را تحت تاثیر قرار دهد. از بین رفتن کیفیت گیاهان گلدانی برگ زینتی، عمدتا به علت پیری برگها میباشد، که معمولا مربوط به سازش پذیری ناکافی از منطقه تولید به زنجیره پس از تولید است.
———————————-
عنوان اصلی مقاله: Post-production physiology and handling of ornamental potted plants
ترجمه فارسی عنوان: فیزیولوژی و مراقبت از گیاهان زینتی گلدانی پس از تولید
تعداد صفحات انگلیسی: ۱۰ صفحه
تعداد صفحات ترجمه فارسی: ۳۳ صفحه