چکیده
ترکیبات فنولی متابولیت های ثانویه ای هستند که اغلب از ملزومات برهم کنش های گیاه- میکروارگانیسم می باشند. با این حال، هنوز به طور کامل شناخته نشده است که این ترکیبات چگونه بر رشد هر دوی پاتوژن ها و رقبا تاثیر می گذارند. در این مطالعه، دو فنولیک اسید اصلی (بنزوئیک اسید و ۳-فنیل پروپانوئیک اسید) به وسیله ی کروماتوگرافی مایع با کارایی فوق بالا مورد نظارت و شناسایی قرار گرفته، و محتویات آنها در ترشحات ریشه ی تنباکو ارزیابی شده است. بعلاوه، تاثیر آنها بر زیست توده و فعالیت میکروارگانیسم های ریزوسفر، به ویژه بیماریزای پلاسیدگی باکتریایی یعنی Ralstonia solanacearum و رقیب آنbrevis Brevibacillus هم در محیط کشت مایع و هم در خاک بررسی شد. نتایج نشان داد که غلظت بنزوئیک اسید و ۳-فنیل پروپانوئیک اسید در ریشه های خشک به ترتیب ۰٫۲۵ µg g-1 و ۱٫۱۵ µg g-1 بود. هر دوی آنها توانایی توسعه ی رشد پاتوژن و رقیب آن را در غلظت پایین دارا بودند (بنزوئیک اسید ≤ ۲µGL-1 و ۳-فنیل پروپانوئیک اسید≤ ۳µGL–1)، درحالیکه در غلظت بالا، رشد باکتری محدود شده بود. غلظت های سرکوب شده ی حداقلی این اسید های فنولی برای R. solanacearum بالاتر از این مقادیر برای گونه ی رقیب بودند. رشد پاتوژن و رقیب همراه با تنوع عملکرد ریزو- میکروبی به طور معنی داری با افزودن ۴µg kg-1 بنزوئیک اسید یا ۸ µg kg-1 3-فنیل پروپانوئیک اسید در خاک کاهش یافته بود. در نهایت، پاتوژن به تجمع (انباشت) ترشحات ریشه ی تنباکو نسبت به گونه ی رقیب سازگاری بهتری نشان داد، که می تواند دلیلی برای شیوع پلاسیدگی باکتریایی تنباکو در سیستم تک محصولی باشد
————————————
عنوان اصلی مقاله: Identification of benzoic acid and 3-phenylpropanoic acid in tobacco root exudates and their role in the growth of rhizosphere microorganisms
ترجمه فارسی عنوان: تشخیص بنزوئیک اسید و ۳-فنیل پروپانوئیک اسید در ترشحات ریشه ی تنباکو و نقش آنها در رشد میکروارگانیسم های ریزوسفر
تعداد صفحات انگلیسی: ۱۰ صفحه
تعداد صفحات ترجمه فارسی: ۲۴ صفحه